7 Nisan 2016 Perşembe

Kandil Özel Paylaşımı ;) Nil'in müzikal kitabı ve yağmur sesi


Merhaba arkadaşlarım. Güzel bir nisan günü, mübarek aylara da giriyoruz, kuşlar cıvıl cıvıl, gökyüzü güneşli daha ne olsun ;)

Herkese hayırlı kandiller diliyorum. İnşallah güzellikler dolar dünyamıza. İnşallah , Allah bir avuç kötünün elinde solan dünyayı nuruyla ışıklandırır, insanlara merhamet ve cesaret verir.

Şu son zamanlarda ne kadar da üzüldük değil mi. Haberler yürek dağlamaktan, umutsuzluğa düşürmekten öteye gidemedi. 

Yaşamaya devam edeceğiz elbette.  Kitaplardan, müzikten besleyeceğiz kendimizi. Doğadan cesaret alıp  sorgulayacağız. Sarı bir çiçekte, yağmurun sesinde, bir kitabın sözünde, sevgilinin gözünde, çocuğun özünde güzellikleri ve mutluluğu yakalayacağız. 

Biliyorsunuz Nil Karaibrahimgil yeni bir çalışma yaptı.  Kendi yazılarını sesiyle birleştirdi ve müzikal kitabını oluşturdu. Ne tatlı tavsiyeler var. Özellikle kişisel gelişim kitaplarını okumayı sevmeyenler dinlemeyi sevebilirler. Dinleyin bu tavsiyeleri, belki de dinledikçe bilinçaltımıza işleyeceğiz tüm bunları. 
Haydi dinleyin;) sonra da postu okumaya devam edin .




Evet bildiğimiz şeyler. Bunları okurken de diyoruz ; "biliyoruz". Şimdi dinlerken de diyoruz çok doğru ve biliyoruz. Sadece uygulamıyoruz Ama sürekli birşeyi tekrarlarsak mutlaka gerçek olurmuş, bunu unutmayalım ;) 


Dedik bugün Kandil. Dilerim ki , bugün bereket, rahmet ve nur yağar dünya üzerine. Rahmet ve bereket demişken yağmurdan bahsedeyim biraz.

Yağmur sesini, gök gürültüsünü ve şimşek çakmasını çok severim. Rahmet, bereket, azamet ve nur var içinde. Görmek de gerekmez. Çünkü sesi vardır. Kör olan sesinde,  sağır olan ışığından anlayabilir. 

İşte ben de bu özelliğini çok severim yağmurun; temizler ,parlatır, kızar, bağırır,  gösterir, dinletir. Sudur, hayattır. 

Bugün şöyle bir yalnız kalabilecek bir anınız var mı?  Belki de şimdi de olur takın kulaklığınızı, alın kahvenizi çayınızı, dinleyin yağmurun sesini, gözlerinizi kapatın ve güzellikler dileyin hayal edin . 

Aşağıdaki sitede , yağmurun sesini gök gürültüsünün sesini koymuşlar. Resme tıklayın ve yeni pencerede açılacak olan siteden sesleri dinleyin. 


 Yağmur Sesi
                                                                           raining.fm


Şimdilik bu kadar arkadaşlarım. Mutlu günler ve paylaşımlar diliyorum hepimize.

53 yorum:

  1. Hayırlı kandiller sana da arkadaşım...
    Huzur gelsin, barış gelsin, sağlık gelsin hepimize...
    Ne güzel dilekler dilemişsin... Kocaman aminn diyorum hepsine en içteninden...

    Yağmur sesini çok severim ama en çokda yağmurun toprakla birleşince kokusunu severim...
    Bugün akşamüstü dediğini yapacağım...
    Mislerr gibi, belki yanında da bir kitabı katık ederim ;)
    Sevgilerle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şebnem sağol canım. Ben de o yağmurun kokusunu çok severim. Keyifli dinlemeler ;) sevgiler <3

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. tokideki ses
      teşekkürler canım sana da ;)

      Sil
  3. Senin de Kandilin mübarek olsun canım ne güzel anlatmışsın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gizli yetenek teşekkür ederim arkadaşım çok sevgiler <3

      Sil
  4. "Gençliğime Sevgilerimle.."
    Çok sevdim..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Renkli Pasta Sepeti,
      Nahidecim ben de çok sevdim canım <3

      Sil
  5. Hayırlı kandiller Derya ablam, güzel dileklerin kabul olur inşallah. ^^ Nil Karaibrahimgil'in bu şarkısı gerçekten çok güzel, ara ara dinliyorum. Yağmur seslerine bayıldım, blogumda hataya sebep olmasa eklerim hiç durmam. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlknurum sevmene çok sevindim kocaman öpiyim seni <3<3<3 ^.^

      Sil
  6. Ne güzel bir yAzı ne güzel dilekler, Teşekkürler. Amin diyorum. Nil Karaibrahimgil in bu videosunu daha önce izlemiştim ve bayilmistim. Çok güzel tavsiyelerde bulunuyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nilgüncüm çok teşekkürler <3

      Sil
    2. Bu aralar çok ihtiyAcım var pozitif enerjiye. Moralim bozuk olunca benim elim ayağım tutmuyor, elimden iş çıkmıyor. Sizin de öyle oluyor mu?

      Sil
    3. nilgüncüm moral bozuk olunca bende de böyle bir kabuğuna çekilme oluyor ama motivasyon alacağımız noktaları belirleyince çabuk atılıyor o kasvet

      Sil
  7. Hayırlı kandiller olsun sevgili Derya hanım, sizi ortak arkadaşlarımın yorumlarında görüyordum, kısmet bugüneymiş:) Nil gençliğime demiş yaşlandı mı bu güzel kadın?:)))gözlerini çok seviyorum, yaşlanmasak keşke hep genç kalsak. :( ne yazık ki, mümkün olmuyor. Sevgilerimle.
    Müjde
    (Bücürük kedimin adı:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müjdecim hoşgeldin çok sevindim seni gördüğüme ;) Nil evet ya kaç yaşında dur bakiyim googlea bekle ;) ...baktım yuh diyorum benden 1 yaş büyük 76 lı ve benden 10 yaş genç duruyor . haklısın hiç yaşlanmıyor ve umarım yaşlanmaz :) evet maalesef yaşlanıyoruz ama inşallah ruhumuz yaşlanmasın ;) kedileri çok sevyiyoruz biz ailecek :) demir (oğlum) kedi hastasıdır ;) o bücürüğün pembiş buynunu öpüyoruz :)

      Sil
  8. Hayırlı kandiller sevgili Derya. Selam ve sevgilerimle ...

    YanıtlaSil
  9. Hep güzel şeyler paylaşıyorsun, hep değişik şeyler öğreniyorum. Yağmuru çok özledim....burda çok özlüyorum yağmuru:((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. anne güncesi canım yaa çok teşekkür ederim. yağmur yağmıyor di mi oralara :( kıyamam sana çok öpüyorum sevgiler ^.^

      Sil
  10. Demirkadın ne güzel yazmışsın benim zaten kuş sesine börtü böceğe karşı zaafım var :))) misal bu havalar da uyumayı ayrı seviyorum camı açınca kuş sesleri geliyor ya heh tamam 3 saat uyurum :)) Nil karaibrahimgil'in bu şarkısını seviyorum yazın da kitabını alıp okurum ohh mis :) Musmutlu hafta sonu olsun <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözdecim keyifli insansın valla :) sana da musmutlu hafta olsun tatlım <3

      Sil
  11. Demir Anne, var ya şu yağmur sitesine on sene önce denk gelseydim, hayallerim gerçek olurdu.
    Ben bayılırım yağmura, az çok bahsetmiştim kendimden, sesini bari dinleyim istemiştim, yoktu. "Melodious Mountains" diye bir cd aldım, içinde doğa sesleri, bir nebze iş gördü ama benim istediğim dere sesleri kuş cıvıltıları değil, gümbür gümbür gök gürültüsü, yağmur sesiydi. İnternetin sınırsızlık durumu başlayınca youtube'u kullanır oldum, "thunderstorm heavy rain" yazdığımda kesintisiz 8-9 saatlik fırtına sesleri dinleyip uyumaya başladım. Yüksek hayal gücüyle oldukça verimli oluyordu.
    Şimdi de senin paylaştığın bu site. Allah'ımm, gök gürültüsünün şiddetini falan sen ayarlıyorsun.

    Tekrar okudum da, ne acayip biriyim ben diye düşünürken, youtube paylaşımlarını bu sitenin sahibini düşünüp, "tek değilim oh be" diyorum. Yaşasın yağmur sevenler!
    :p

    Ne uzun bir yorum oldu. Senin ve demirciğimin de kandili kutlu olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. de kubadcım
      canım senle aynı kafadayız biz :) ben de bir ara demirin bir tane bebekken kuzusu vardı içinde dere sesi, balina sesi vardı. o balina sesleri beni bir mutlu ederdi ki sorma. yağmur sesi de vardı ama cılız bir ses tabi bebeğe yapıldığı için gök gürültüsü koymamışlar:) tek değiliz buna çok sevindim :D Uzun yorumları çok severim ki ben:)
      Keyifle dinleriz artık yağmurumuz gök gürültümüzü :)
      Kocaman sevgiler <3

      Sil
  12. Deryacım, o nasıl güzel bir yazı, nasıl güzel bir resim, nasıl güzel bir müzik inan bana huzur buluyorum senin bloğunda. Evine misafir gelmiş gibi hissediyorum kendimi ve sen çok iyi bir ev sahibi olarak bizleri çök iyi ağırlıyorsun. Nil Karaibraihimgilin bu çalışmasını kızıma dinleteceğim bir öğüt olarak :). Emeğine, yüreğine, kalemine sağlık :). Bu arada biraz geç olsada kandilin mübarek olsun. Üç aylar evlerimize ve ülkemize huzur, bereket, sağlık ve mutluluk getirsin. Sevgilerimle ♡♡

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zehra canım hemşerim o ne tatlı bir yorum öyle. ben de aynı şekilde hissedyorum sana geldiimde <3 amin canım kocaman sevgiler ;)❤

      Sil
  13. ayyy bayılırım ben böyle şeylere, reiki, meditasyon, aktif ilgileniyorum yaa amaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deepcim aktif ilgileniyorsun hı ? e süper valla. keşke paylaşsan bunları bizimle. nereye gidiyorsun ? yani bir merkeze mi gidiyorusn kendi kendine mi yapıyorsun canım? faydasını görüyorsun anladığım kadarıyla. İzmirde de çok var böyle yerler ama nereye gidilir bilmiyorum aslında isterim .

      Sil
    2. reiki, şifa vermek için olan bir şey, el alıyorsun. izmirde kim var iyi bilmiyorum ama bulunur yani. ben el aldım ama şifa vermek için biraz daha çalışmam lazım. diğerleri, meditasyon, yoga filan izmirde var iyiler ama bir bakmam lazım. uzakdoğu felsefeleri hoş tabii. bak önce bir "dört mevsim" filmini izlesene (kim ki duk). ordan bir giriş yaparsın. "zen" düşüncesi ve yaşantısı" diye bir şey var. zihni boşaltmak yani kısaca ve anı ve hayatı kabul etmek filan. :)

      Sil
    3. deep şifa için el almak ne kadar ilginç. Hz Fatma nın da elinde iyileştirici güç varmış. El gerçekten geçebiliyor mu bir başkasına ? zen evt Zen ve Motorsiklet Bakım Sanatı nı okumuş muydun?
      yoga da mı yapıyorsun? ileri seviyede misin? kim ki bu duk ? ay çok kötü bir espri yaptım :D tamam izleyeyim güzelim . ya sen böyle şeylerden hiç bahsetmiyorsun sanki blogunda. sadece denemelerde mi bahsediyorsun? ya da bu tarz şeyleri sadece özelinde mi saklıyorsun? blogunda denemelere bakayım ben.

      Sil
    4. evet el geçiyor, bir ateş oluyor elde geçerken. şifa herkes verebilir. bir çocuk bile. öyle gizemli bişi değil. sıradan bişey bu. zen ve motorsiklet okudum tabii. yoga başladım sadece. evde öğrenilmez yoga. en iyisi doğada yapmak. çevremde yapıyor herkes. meditasyon yaptım yapıyom. öğütlerim. bak mesela yoga ve pilates yapabilirsin. pilates hocası olmak da zor değil iyi bir eğitmenle. kim duk koreli bir film yönetmeni. o filmi izle bak. sade ve derin adlı kitabımda kişisel gelişim bölümünde yazdım. frambuazlı hayat adlı kitabımda da vad kişisel gelişim bölümünde. yazılarımda var da sana rastgelmedi yani. arada yazıyorum bu konuları. yani yazıyorum özelimde saklamıyorum. ama bak yazılarım kişisel değil benim. birinci tekil şahıs bile yazsam anlatan konuşan ben değilim yani. hiçbir yazım kişisel değil ki. bak okudun son yazım "ben". o da kişisel bir yazı değil. bir deneme yazısı işte. insanlık halleri. yazılarım hep başka insanların ağzından. o kişi ben değilim yani. :)

      Sil
    5. deep ateş mi oluyor cidden çok merak ettim. evet aslında spor bile doğada olmalı. meditasyonu da mı kursla öğrendin yoksa kendi kendine mi yapıyorsun. bu bir boşluk hali mi? tefekkür gibi değil di mi? anladım anladım koreli yönetmen baktım zaten yazdığında . espri yapmıştım sadece :D kitapların bende yok ondan bilmiyorumdur.
      kişisel yazmadığını biliyorum. sadece kendinden parçaları karakterlere serpiştiriyorsun. aslında denemede "ben" faktörü vardır değil mi? ya da ben mi öyle hatırlıyorum. neyse canım o kadar da terminolojiye takılmamak lazım ;)
      teşekkürler cnm :)

      Sil
    6. ivet reiki öyle oluyor. mesela dört kişi ele ele tutuşuyor gibi bişi. medi kendim çalıştım, zor değil bu, sadece nefes alcaksın o. sandalyede bile yapabilirsin. tefekkür filan yok. zihin boşalması sadece. mesela sabah onbeş dakka gibi.nefes alıyon sadece başka şey düşünmüyon. ama insanlar, düşünmeden durmaya katlanamıyor işte. halbuki, düşüncelerimizin onda dokuzu boş düşünce. bir ve üç nolu kitaplarımı kitap fuarı ikinci adam standından alabilirsin sanıyorum. girişte solda en sonda köşedeymiş yeri. genelde şöyle oluyor. bende olan herkeste de var. örneğin bu son yazıdaki sahtelik çok insan hissediyor. yani şöyle diyeyim, bende algı ve empati çok yüksek :) zihnim boş ve temiz, yolda kafede metroda parkta insanlar görünce onların konuşmaları kulağıma çalınıyor veya bazen onlar gibi hissedebiliyorum. öyle bişi sanıyorum ben de bilmiyorum nasıl yazdığımı, her bir yazımı bir anda on dakka içinde yazıyorum hiç düşünmeden yani :)

      Sil
    7. deep
      hiçbirşey düşünmeme işini bşarmak biraz zaman alıyor di mi? medi yaparken düşünmemeiyim derken düşünmemeyi düşünür insan en başlrda herhalde. ben de yapacağım.
      bu medi reiki vs hayatına neler kattı? yani böyle çok mu güzelleşti herşey ? sağlık mı buldun?

      Sil
    8. yok onu aşıyorsun, düşüncelerimize, kendimize önem vermemekle ilgili. önem vermemeli. zihnini boş bırakırsan o düşünceler de gelip geçiyor zihninden tutmuyorsun zihninde. yok yaa hayat aynı hayat yine. ama sen sakinleşiyorsun, aciliyet kavramın olmuyor belki, huzur olabilir. öyle önemli şeyler olmuyor ama senin bakış açın değişiyor. reiki ve yogadan önce o zaman medi daha kolay bak. nette vidyoları izleyip yapabilirsin. sadece nefes işi bu. nette nefes egzersizlerini çalışabilirsin. bişey beklemezsen olur bence. meditasyondan bişi bekleme ki olsun. olcak bişi yok işte. bir amaç için yapma. sadece yapmak için yap işte. sıradan şeyler bunlar. öyle ulvi manevi şeyler değil. günde 15 dakka boşa harcamak çok acı geliyor insanlara. çok değerli ya zamanımız. hepsi ego bunların. :)

      Sil
    9. deepcim ay canım çok teşekkürler detaylı bilgiler verdin. zamanını çaldım vallahi :)
      bakayım mediye ben o halde youtubedan. zaten herşeyimi youtubedan hallediyorum iyi ki var. nefes egzersizlerini yapayım.
      15 dakika peki güzel çok değil. huzur alalım ;)

      Sil
  14. Yağmur sesi harika geldi, güzel bir paylaşım olmuş emeğinize sağlık :)
    Bloguma da beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Venus Ellie
      Teşekkür ederim. Gelirim elbette ;)

      Sil
  15. Derya ben buraya yorum yaptım yorumum nereye gitti yavv :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zehra ben emaile düşürmemişim yorumları :) pardon gecikmeli yayınlandı hepsi çok öpüyorum

      Sil
  16. Nil güzel hatun,söyledikleri,de hoş kişisel gelişim alanında önüne gelen uzman kesildi başımıza,iyi ezberlemiş.İnşallah uyguluyordur.Yağmur sesi güzeldi,sağol.Özellikle yoga yaparken bende çok severim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merihcim evet öyle oldu herkes bir uzman:)
      yoga hakkında bir post yapsana ben de istiyorum yoga yapmak
      ama vaktim yok dışarıda bir yere gitmeye. youtubedan bakarak yapılır mı ki?

      Sil
  17. Yağmuru ben kuruyken seviyorum, sesi ve yağmur kokusu ayrı güzel tabii :)) Gök gürültüsünden hala biraz korkuyorum, radyoyu açınca bile bir tırstım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kağıt salıncak:) yağmuru kuruyken seviyorsun hı ahaha:) çok tatlı :) e ben de öyle sürekli yağmur karanlık istemem tabi sadece sesi gürültüsü kalsın :) ama güneşimiz hep olsun.
      gök gürültüsü ürkütücü oluyor evet ;)

      Sil
  18. http://bizkimizkadiniz.blogspot.com.tr/

    bak bu da bir istanbul blogger buluşması. izmir aklımda :)

    YanıtlaSil
  19. naz ortabey (günlük başağrısı) karşıyaka
    tuğbe tekeli (karşıyaka) (feysimde de var)
    yamuk prenses (bornova)
    söylerim aklıma geldikçe :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deep
      kız bunlar çok gençtir ben 39 yaşındayım:D nazı biliyorum gencecik :) bu gençlerimizin etkinliği nasıl olur acep :D

      Sil
    2. naz evet, yamuk daha büyük, tuğba da daha büyük. feysten bul tuğbayı, o da dergilerde yazıyor ayrıca, git bak tuğbaya, deep gönderdi deee :)

      Sil