11 Nisan 2019 Perşembe

Çocuk kitapları, hangi kitap ve neden ? kral şakir ve Levent serisi



Merhabalar

Çocuklara kitap okuma alışkanlığı nasıl kazandırılır?Çocuklar kitap okumayı pek sevmiyorlar. Çünkü oturmayı sevmiyorlar:) Uyaranlar çok fazla. Tableti televizyonu vs... Görseller hızla akıp gidiyor hayatlarında. O yüzden oturup ta duran bir nesneye bakarak keyif almaları zorlaşıyor sevgili dostlar.




Ama bazı kitaplarla frekansları tutuyor ve hatta serilere dadanıyorlar. Bunda da işin cılkını çıkarıyorlar  😂 Sonra da o serileri bulmak ve  tamamlamak için yırtınıyoruz. 

Eh bee oturun veletler okuyun şu kitapları , klasikleri, onu bunu ... Yok olmuyor:) Zorla da güzellik olmuyor . Biz de soralım dedik çocuklarımıza. Sevdikleri kitapları nasıl olmuş ta sevmişler, kitapta neye önem veriyorlar, nedir bir kitabı okumalarını sağlayacak özellikler...


Bu videoda ablam Deniz kızı yani yeğenim Ece ile bu durumları konuşuyor. Ece Kral Şakir TV dizisinin fanlarındandı ve kitabını da severek okumuş.
Bir de Levent Serisi var Ecenin çok sevdiği. Benim Demir de Levent Serisini çok severek okudu. Özellikle Şehirler serisini sevdi Demir. Ece ise macera serilerini severek okudu.
Hepsinin tercihleri değişiyor elbette.

Ece bu kitapları niye sevmiş. ?
Ece kitapların içindeki resimler, yazıların rengine kadar görselliğine önem vermiş: Adeta bir çizgi film gibi diyor. Yani demek ki Çizgi Film burada onun için anahtar kelime olabilir.

Bir de maceralar hoşuna gidiyor. Bu da ayrı bir anahtar kelime .... İçerikte heyecan olmalı ve resimler yazılar cezbetmeli Ece bu şekilde oldukça keyif alıyor okumaktan.

Daha sonraki videolarda Demirin tercihlerine bakacağız.

Bu sohbetlerimiz bir nevi minik laboratuvar çalışması oldu.

Çocukların gözünden Kitaplar ... Buyrunuz efenim , iyi seyirler ;)






4 yorum:

  1. Çocukların ilgi alanlarına göre beğendikleri kitapları okumaları gereklidir. Okulda zorunluluk hissi veren derslerin yanında kitap dayatmalarını doğru bulmuyorum. İçgüdüsel olarak ilgi çektiği her konu hakkında okuma gerçekleştirilebilir.

    YanıtlaSil
  2. Kral şakire büyük prens de takıldı. Ben istiyorum klasikleri okusun, i-ih adam okumuyor. Kral şakir den de pek hazzetmesem de saftirik serisinden daha iyidir deyip aldim bir bir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dekubad,
      Ah dekubadcim nerdeee , sıkıliyorlar okuyamiyorlar. Bir de bilmis bilmis kitaplari bir guzel elestiriyorlar :) saftirigi bizimki hatim etti :)
      Neyse okusunlar da bari en azindan keyif alsinlar canim

      Sil