28 Şubat 2017 Salı

BLOG TAKİBİNİ NASIL YAPIYORSUNUZ

Merhaba arkadaşlarım nasılsınız ? Bugün İzmir kapalı kasvetli . Muhtemelen birçok şehir de bu şekilde. Aman kalplerimiz kararmasın da , ona ihtiyacımız var ;) 

Şimdiiii güzel arkadaşlarım size faydalı olabileceğini düşündüğüm bir bilgi aktarmak istiyorum. 
Bloglara üye oluyoruz , takibe alıyoruz. Yüzlerce blog arasından elemeler yapıyoruz , sadık kalıp gittiğimiz , dostluklar kurduğumuz , kapı komşumuz gibi bloglar var. Blogcanlarımızın çoğunu ezbere biliyoruz birkaç harfini yazınca Google adres çubuğuna , blog ismi otomatik beliriyor. 

Bazen benim gibi Dory hafızalılar birkaç harfi yanlış girebiliyor, ya da durup durup PC temizleme yapıp tüm verilerini kaybedebiliyor vs vs... 

Blogger Panelden okuma listesine bakmak benim için neredeyse imkansız neden mi. Çünkü unutuyorum :D  O paneli kullanmayı akıl edemiyorum. Bir de her defasında onu açıp, yeni yayınları okuyup okumadığıma dair bir uyarı da olmayınca okumuş muydum okumamış mıydım diye hepten devreleri yakıyorum. 

Kimi bloggerların sadece yorum yazanlara gittiğini okumuştum..Kendilerince haklıdırlar olabilir. Ama ben öyle değilim yazmasa da giderim ilgimi çekiyorsa. Yorum yazmasak ta olur ama bazen öyle enteresan bilgiler kazanabiliyoruz ki takibe alıp arada bir kontrol etmek gerekir diye düşünüyorum. ;) Yorumlaşmalar işin duygusal kısmı oluyor ve tabii ki de bizler için muhteşem bir olay.

E iyi de nasıl takibi kolaylaştıralım. Öyle birşey olsun ki Google'a girdiğimde bir yerlerde bana bir haber gelsin, minicik bir rakam çıksın, kaç tane blog yeni yayın yaptı, hangileri, yayın başlığı ne ..!!

VEEE KARŞINIZDA RSS TAKİP . Bilenler de şimdi diyordur "amaaan bu muydu yaaa" :) 

Evet bu noldu beğenemedin mi  :D :D
E bunu bilmeyen canlar bilmesin mi yaniii ;)


Kısa kesemedim yine arkadaşlarım,  ben size diyorum ki gidin CHROME WEB STORE dan RSS uzantısı ekleyin chrome'a .RSS Feed Reader'ı öneririm. Sonra oraya nette gezinirken sevdiğiniz site olursa eklersiniz ve her güncellemeden haberiniz olur. Eklemek te kolay siteleri. Siteye gelince RSS butonunda + işaretine basıyorsunuz o kendi kendine ekliyor .



Ben şunu kullanıyorum 





Kurcalayın biraz bakiyim ;) Cidden kolaylık.  Bununla ilgili bir video hazırlayacağım arkadaşlar umarım tabii. Çünkü ekran kaydedici yüklemem lazım bilenler varsa öneri yazarlarsa sevinirim. Videosunu da yaparım sizler için, hiç sorun değil . Yeter ki işinize yarayacak birşeyler olsun . 


Şimdilik bu kadar benden.

Huzurlu, aydınlık, ferah ,cehaletten arınmış, saygı dolu , vicdan ve adaletin hüküm süreceği musmutlu günlerimiz olsun.

Selamlar ve sevgiler 


47 yorum:

  1. blogunuzu yenı kesfettım bende beklerım :)

    YanıtlaSil
  2. Benim bloğumda takip listem var ya,oradan ulaşıyorum genelde. Telefonda da favorilere kaydediyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handan,
      iyi yapıyorsun canım kolaylık oluyordur sana da ❤

      Sil
  3. Ben blog panelinden takip ediyorum Derya'cığım ama becerebilirsem senin önerdiğini de yapmak isterim, bloglarda demişsin ya kimisi sadece yorum yazanlara gidiyor, aslında ben de buna takmam ama beni öylesine eklemiş, hiç okumadığını düşündüklerimi - eğer ben de onların bloglarını okumuyorsam, ilgimi çekmiyorsa, yani karşılıklı olarak ayıp olmasın diye birbirimizi eklemişsek- zamanla takipten çıkartıyorum, ya da 3 yıl olmuş bloğuna uğramamış ama vaktiyle çok sevdiğim arkadaşlar oluyor onları da takipten çıkartıyorum...üzülüyorum çünkü orada bloğu duruyor ama tıklayınca son yazının tarihi 2003 mesela:((( ama beni üzen sıksık yorum yazıp da aniden yorum yazmayı kesenler...belki siyasi blog olduğum için aniden bir korku geliyordur bilemiyorum:)))onları takipten asla çıkartmıyorum...kimisi yılda bir yorum bırakır onu da bilir ve takipten çıkartmam:) bazen beni mahçup edenler oluyor beni hiç okumuyor diye düşündüğüm arkadaşım bakıyorum gelmiş, yazımı okumuş bir de yorum bırakmış aman nasıl utanıyorum hemen tekrar takibe alıyorum:)) aslında kimseyi takipten çıkarmazdım ama blog panelinde çok yer tutuyorlar ve her gün yazıştığım, iletişimde olduğum blog arkadaşlarımın yeni yazılarını görmem zorlaşıyor hatta kaçırıyorum onların yazılarını..

    çok yazdım kafanı şişirdim:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müjdecim,
      Tabi ki öylesine eklyenlerden de bir müddet sonra kopmak çok normal canım. Takipleşmenin de bir zarafeti olmalı ;)
      Evet siyasi yazıların mutlaka insanları tedirgin ediyordur canım bu çok normal. Herkes bir şekilde .öt korkusunda ya da farklı fikirlerde. Ama sen en azından sözle yazıyla paylaşıyorsun görüşlerini, şiddet yok dayatma yok terör yok. Keşke her görüşten insan görüşünü, ideolojisini, muhalifliğini veya takdirini kalemle haykırsa dünyaya ..
      Hiç te kafam şişmedi ne güze yazmışsın müjdecim. çok öpüyorum sevgiler canım ❤

      Sil
  4. Seviyorum seni güzel kadın .
    Zaman zaman tçyayınlarını takip etmesem de gönlümdesin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tigriscim bil mukabele şekerim çok teşekkür ederim ❤
      Sen de benim gönlümdesin arkadaşım sağolasın ^.^

      Sil
  5. Onca senedir blog yazar, okurum bilmiyordum ben bunu :))) Çok ciddi söylüyorum :)))

    Blogları nasıl takip ettiğime gelince, giriyorum blog panelime... Yukarıdan aşağıya takip ettiğim blogların yazıları düşüyor. Tek tek giriyorum... Okuyorum yada hiç okumadan es geçiyorum bazen ilgimi çekmeyen bir konu olursa... Bazen yorum yazıyorum bazen yazmıyorum... Ama takip ediyorsam mutlaka ziyaret ediyorumdur...

    Bana yorum yazıp yazmaması beni takip edip etmemesi hiç önemli değil. Benim kıstasım bu değil yani. Okumak keyifliyse, öğreniyorsam tamamdır... Artık dostum olanları bir kenara koyuyorum tabiki :))

    Ama şu RSS yi sevdim kuzu ;) Net... İnceleyeyim bir ben bunu ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şebocum
      Ben de hayatın bu yönünü seviyorum tatlım hergün mutlaka birşeyler öğrenebiliriz. Öğrenmenin bilginin sonu yok :)
      İncele güzelim ben de ekran kaydedici buldum videosunu çekeyim bugün yarın..
      çok öpüyorum şebooooo ^.^ ❤❤❤

      Sil
  6. Ben genelde panelden bakıyorum FeLady😊 Ama rss de iyi fikir😊 Ben de kullanayım. Teşekkürler❤❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blanacım canım benim panel yordu beni cidden. Kullan güzelim rahat edersin. Ben teşekkür ederim güzel blanacık ❤❤❤❤

      Sil
  7. Yararlı bir bilgilendirme olmuş. Bir de videosunu görmek lazım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Turgay,
      Teşekkürler. Videoyu çekeceğim buldum buldum nasıl yapacağımı hadi inşallah olur :)

      Sil
  8. Böyle bişeyi ilk kez duydum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Makyaja Dair,
      :) rahat edersin cidden dene derim sevgiler ❤

      Sil
  9. dur bi deneyelim bakalım sağolasın gitarcı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Syrakuzucum dene bakalım sevecek misin piyanist:)

      Sil
    2. Şşştt kıs sus herkeş duyacak :))

      Sil
  10. Güzel fikir aslında ben okuma listesine girip izleyici eklentisini kullanmayan blogları blog ekle diyerek izlemek istediğim blogun linkini girip izlemeye alıyorum rss da güzel bir yol sevdiğimiz blogları takip için benim sosyal butonlarını arasındarica rss de var😊
    Videoyu isterim 💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değmesin Yağlı Boya
      Videoyu çekeceğim canım inşallah pc min ses durumları kalitelidir. Çok teşekkürler. Senin blogun maşallahı var zaten RSS butonu mu olmayacak heç yani ;) ❤

      Sil
  11. Teşekkürler valla Deryacığım ben bilmiyordum. Zaten son zamanlarda ne öğreniyorsam bloglardan öğrenir oldum:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadriyecim aynen canım bloglardan ne güzel faydalanıyoruz. Ben teşekkür ederim ❤

      Sil
  12. Bilmeyen arkadaşlar için (yani ben :D ) bayağı faydalı bir yazı olmuş, teşekkürler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esseve rin
      Ben teşekkür ederim canım umarım seversin ❤

      Sil
  13. Bilmiyordum diyorum veee bak seni mutlu ediyorum :))
    Ben takipte sıkıntı yaşamıyorum. Vaktim olursa herkescikleri ziyaret edip yorum bırakıyorum vaktim olmazsa sadece ilgilimi çeken konulara yorum yapıp kaçıyorum :))
    Sen hele bir de videosunu koy da ben ona bakayım anacım ;)
    Sevgiyle kal...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocuklu Hayat ,
      Oleey ben de göbek atıyorum bilmiyormuş ben öğrettim :D bir ego bir şımarma geldi kızz bana şimdi ahaha :D sağol canım benim.. videosunu tamam ayarlayacağımdır ❤
      sevgiler ❤

      Sil
  14. Ben de takip panelinden yapıyorum zaten takip ettiğim sayı fazla değil. Hatta bazen akış hiç yenilenmiyor. Yorum yazana giderim konusunda biraz acımasızım, ilgimi çekmeyen sayfalara girmiyorum. Girince kendimi kandırıyorum ne bileyim ruj tanıtımı ilgimi çekmiyor, çekemiyor işte. Yalandan yazmaktansa, hiç yazmamak daha iyi. Zaten iletişim kurma problemim var, buralarda bile asosyalim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazdan Kalan
      Burcucum ne güzel kendine has prensiplerin var canım ❤ Anacım benim de herşey dikkatimi çekiyor yakında diyorum kısa devre yapacak kafam :) en iyisi seninki zaten sen çok duru çok yalın huzurlu donanımlı bir insansın benim için. Hatta bazen modern derviş diyesim geliyor sana. Derviş kötü anlamda değil bilge anlamında kullanıyorum. Nasıl iletişim kurma problemin olabiliyor diye düşündüm olabilir doğru . Çünkü senin dünyaya bakışın, algıların, içsel zarafetin, doğa saygın, kelimelere hakimiyetin bütün bunlar dış dünyada karşılığını fazla bulamaz yani bu şekilde tam donanımlı insanlarla karşılaşman çok zor , o yüzden haklı olarak beynin duvar örmek zorunda kalıyor.
      Ne demeye analiz ediyorsun da diyebilirsin tatlım :) sadece önce nasıl asosyal olabilir ki diye düşünüp bir karşıt görüş ürettim sonra antitezle çürüttüm :D kendi kendime iş çıkardım anlayacağın ahaha :)
      senin gibi insanların kat kat artması dileğiyle kucak dolusu sevgiler tatlı arkadaşım ❤❤❤❤

      Sil
  15. Cok faydali bir yazi olmus. Tesekkur ettik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şeyda Nurcuğum rica ederim ve ben de teşekkür ederim canım❤

      Sil
  16. Merhabalar yeni keşfettim blogunuzu, takibe aldım hemen , bana da beklerim,

    http://gezgiccift.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  17. Deryacım bak ne kadar ortak noktamız varmış seninle 😀. Ben de unutuyorum o okuma listesini hep 🙃. Bi de yoruma yorum olayını ben de hiç sevmiyorum tabii ki ziyaretimize gelen arkadaşlarımıza iadei ziyarette bulunacağız ama onunla sınırlı kalırsak o zaman diğer blogları nasıl okuyacağız değil mi ama. Yetişebildiğim herkesi okuyorum ben 😀. Bu RSS çok iyiymiş ben bunu bilmiyordum sayende öğrendim heee çok ta hoşuma gitti eline sağlık arkadaşım bize böyle güzel bir bilgi verdiğin için 😀. Bir de bu pinteresent nasıl ekleniyor bloğa onun videosunu da çek olurmu ben bi yapamadım onu yaa 😂😂. Teşekkürler canım hemşerim teşekkürler 😀😙❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zehraciim cok tesekkurler canim😘😘 pinterest tamamdir ❤❤❤

      Sil
  18. Yazını şimdi okuyorum ama videonu seyrettim. Wow dedim birkaç kez. Neden mi? Birincisi rss takibinin bu kadar kolay olabileceği hiç aklıma gelmemişti. Dikkatimi çeken siteleri yıldızlayıp yer işaretlerine atıyordum ama yeni yayınlarda uyarı olmuyor tabi. Hangi sayfayı yer işaretine kaydettiysen her tıkladığında o sayfa karşına çıkıyor. RSS takibi harikaymış. Normalde RSS takibini site içlerine girerek yapıyorum. FeedBurner sağolsun. Yeni çıkan yazılar direkt olarak maillerime geliyor. Maillerimi de okuyorum haliyle, o açıdan kaçırmıyorum.
    İkinci Wow windows 10 daki ekran yakalama kolaylığı için. Gökte ararken yerde buldum gibi oldu. Özellikle oğlum bayıldı.
    Teşekkürler sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zulalcim caniimm💕💕💕 ahh cook cok sevindim isinize yarar bilgiler olmasina. Oglusuna da kocaman sevgiler❤ bu arada bu videoda seni de konu mankeni yapacaktim amaaaa bir sonraki planimda videoyu sana ithafen hazirlamayi dusundugum icin fazla yormayayim seni dedim😂😂😂 gitat akort eveeet 💕💕💕 kocaman optum😘😘😘

      Sil
    2. :)) Gitar akordundan bir önceki videoda kısaca bahsetmiştin dinlemiştim onu. Hatta uzun uzun yorumda yazmıştım ama bir şekilde yorumu yollayamamışım..
      Evdeki gitardan yollayamadığım o mesajımda mı bahsettim hatırlamıyorum ama evde bir gitar var ve bu güzel haberden sonra ortaya çıkarıp tozunu almalıyımm :)) Harikasın :))

      Sil
  19. Tam da aradığım bilgiler. Bir dah bir daha gelip okuyacağım.
    Buradasın değil mi bir yere gitme tamam.

    Teşekkür ederim gerçekten çok bilgilendim.
    Ancak uygularda memnun kkalır ya da başarabilirsem sana çok dua edecem...

    YanıtlaSil
  20. Bak bunu bilmiyordum. Bir kurcalayayim. Bana ugrayan bloglara mutlaka dönüs yapmaya calisiyorum kendim sevdigim icin okuduklarim da var. Okuma listesinden takip etmem mümkün degil artik o kadar cok blog takip ediyorum ki ...

    YanıtlaSil
  21. Off cok cahilim bu teknoloji konusunda yaslida sayilmam bence 28 im ama olmuyo iste.Ben yine okuma paneline devam edeyim.Zaten mobilden bu daha rahat oluyo :)

    Bende okuma listesine göz atıyorum.İlgimi çekenlere giriyorum ve yorum yapmadan cikmamaya calisiyorum onlari mutlu etmek hosuma gidiyor :) okumayi sevdigimden bir cok yaziyi okuyorum :) ziyaret edeni etmeye calisiyorum.Ama beni önemsemeyenide önemsemem okur cikarim onun gibi :) cokmu acimasizim ne haha :)

    Bu arada delikizdan geldim blogunuza tanistigima memnun oldum insallah sizde olursunuz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Annesinin Prensesi,
      Mobilden de bir application bulacağım sana anlatacağımmm :))
      teknoloji evetcanım yaşla ilgili değil biraz merakla ilgili , merak etsen yaşının avantajıyla muhteşem şeyler uygularsın burası gerçek ;)
      yo doğru bir mntık yani önemsenmediğini düşünüyorsan, ve o blog da kişisel bir blogsa yani haber sitesi gibi birşey değilse , gidip durmana gerek yok. vakit çok değerli, burada yorum yazmak bile kaç dakika , düşünsene bir post 3 dakikada okunsa, 1 dakika ve ya 2 dakika yoruma gitse , bir blog için 5dakika gidiyor demektir.

      Delizkızımıza çok teşekkür ediyorum böyle prensesin annesi , valide sultan mı oluyon sen ;) ile tanıştırdığı için. geldiğin için de sana çok teşekkür ederim canım sevgiler 💕💕💕

      Sil
    2. Aaa asil ben tesekkür ederim değer verip güzelce yorumladigin icin.Başım su an öyle bir agriyorki bide aksilik gibi misafirim gelicek.Yinede yorumuni cevaplamadan dönmek istemedim 😃 hadi bakalim bende beklioruk o aplik den 😁 ivet meraksız cahilim biraz ben.Hürrem oluyom benn haha 😃 görüsmek üzere sevgilerim lee 💙😘😘🌼

      Sil
  22. Deryacım bir hafta kadar önce videona denk geldim.Eğlenceli hoş kadın, videonun sonunda gülerken dediklerini uyguladım harfiyen ;) Ama sadece kendi bloğumu ekledim rss ye deneme amaçlı.Bugün de yani artık yarın oldu hala blog okumaktayım ;) Yarın tekrar videonu izleyip yapacağım ayarları.Çok daha kolaylaştırıyor anladığım kadar.Çünkü okuma listesinde güncellemeleri yakalamak zor oluyor.İpin ucu kaçıyor bazen bir süre girmeyince.Teşekkürler canimmm ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aytülcümm canıımmm :D
      Ben teşekkür ederim kocaman öptüm 💞

      Sil
  23. Mən də çox istərdim yeni yayınlardan anlnda xəbərim olmasını. Bu uyqulama kompyuyerlər üçündür amma deyəsən. Mən telefonla təqib edirəm bloqları. Onun da bir yolu olsa kaş ki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ummancım epey uzun bir süre sonra yorumuna cvp veriyorum özür dilerim.
      Evet bu uygulama bilgisayarlar için cnm ama varır belki cep telefonlarında uygulamalar araştırmak lazım sevgiler 💞

      Sil