11 Mart 2016 Cuma

Müjde müjde :) Koku Profesörü Geliyor

vedat ozan


Malumunuz kokulara karşı acaip bir zaafım ve merakım var. Bunun için de sürekli bu konuda araştırmalar yapıyorum. Uzun zamandır da Vedat Ozan'ı takip etmekteyim. Açık Radyodaki Koku programını daha sonradan keşfedip podcastden dinleme şansım oldu. Öyle engin bir bilgiye sahip ki. Hikayeler, efsaneler, tarihten belgeler vs. ile süslüyor bu bilgileri. Dinlerken aslında koskoca bir tarihi de öğreniyoruz hem de sıkılmadan heyecanla öğreniyoruz bu bilgileri. Yani öylesine keyifli ki onu takip etmek. Kitapları da basıldı. Şimdilik 2 cilt bunu 4 cilde tamamlayacakmış.

Resmen ansiklopedi, bilgi hazinesi ve sürükleyici konuşur gibi anlatımı var..

Kendisi İstanbul'da.  Kokucuk diye bir atölyesi var orada da parfüm eğitimleri veriyor.Linki BURADA İstanbul'da olmadığım için çok üzülüyorum bazen:) Ama neyseki esanslarını kokucuk.com dan satın almıştım. Böylece birçok koku notasını tanıyabilme fırsatına ulaştım. Bunlara ayrı bir post yapacağım.

Neyse uzatmayalım.  Koku uzmanı Vedat Bey  TV lerde, orada  burada seminerlerde aktif ve eğlenceli bir şekilde insanları aydınlata dursun, hiç mi İzmir'e gelmez yahu diye serzenişlerde ve kıskançlıklardaydım :)
Hatta sosyal medyada "inşallah İzmir'e de gelirsiniz" diye aralarda yazmışlığım da olmuştur:)

Dün  bir twit gördüm. Ben yine sitemlerde aşağıda gördüğünüz üzere. Ama sonunda müjdeli bir haber geliyor Vedat Bey'den :D


****



****


Neyseki sosyal medya haberleri bazen yüzümüzü güldürüyor böyle. Nasıl sevindim anlatamam. En sonunda geliyor inşallah bir sorunum çıkmazsa mutlaka gitmek istiyorum.

Bu güzel haberi Twitterda duyurmuştum. Pek takılan yok twittera anladığım kadarıyla, burada da yazayım ;)

Çok keyifli bir konferans olacağına eminim. Bu keyiften mahrum kalmayınız diye haber veriyorum ona göre sevgili arkadaşlarım ;)

Dün yağmurluydu İzmir. Bugün de Güneşimiz var ama aralarda birazcık kara bulutlar debeleniyor.
Güne güzel başlayalım içimizde Güneşler açsın inşallah.

Size güzel bir müzik koyayım buraya. Bu şarkıcıyı yeni yeni tanıyorum. Kanadalı. Bileniniz vardır belki. Ben çok sevdim. Hele şarkının sözlerine de bayıldım. ;)

"Lets Call it a day" Renée Yoxon'dan siz değerli blog arkadaşlarıma gelsin.Gözlerinizi kapatın kendiniz müziğin hafifliğine bırakın şimdiii....

Keyifli bir gün ve haftasonu geçirmeniz dileğiyle....




51 yorum:

  1. Hep alıcam alıcam diyip almayı unuttuğum kitaplar :)) Bu kez hemen sepete ekleyeceğim. Teşekkürler paylaşımın için. Kitapları okuduktan sonra ben de çok dinlemek istiyorum kendisini. Bakalım belki Ankara'ya da gelir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sinemcim ankaraya geldi sanki . sen sosyal medyadan takip et vedat beyi en iyisi. haber veriyor sürekli

      Sil
    2. Evet gelmiş yaz sonu sonbahar başı gibi ama hiç duymadım o zamanlar. Bizim kitap kulübüne bir çıtlatsam acaba ne derler. Bir deneyeyim teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Benimde kokulara bir ara çok merakım varı ve sürekli parfüm değiştiriyordum. Ama en son LR ürünleri ile tanışınca aradığımı bulduğumu düşündüm. :) Çok güzel ve kesinlikle kalıcı kokulara sahip. Fırsatınız olursa bir deneyin derim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kısanın güncesi
      evet canım LR ürünleri gerçekten güzel.aradığını bulmana çok sevindim canım. Tabi benim merak sadece parfümle sınırlı olmadığı için bunların hikayeleri kokunun tarihi vs.. efsaneler mitler ..:) parfümün ötesinde birşey bu ;)

      Sil
  3. sayende bende öğrendim, bakacağım bu kitaplara ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mervecim kitapları çok eğlenceli ve acaip bilgiler var. alamasan da vedat bey sosyal medya da ara ara bisürü bilgi paylaşıyor takip edebilirsin canım

      Sil
  4. Ne güzel.. Ama maalesef allerjimden dolayı kokulardan uzağım. Çok hafif kokulara biraz yaklaşabiliyorum.. Hele ki bahar beni bitiriyor..:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. renkli pasta sepeti
      ah o alerji bende de var. çağımızın sorunu. ama o kokuların arkasındaki gerçekler kokuyu sürmekten daha da cazip geliyor bana. :)

      Sil
    2. Ah şu alerji birçoğumuzda var demek, koku kullanabiliyorum ama mevsim geçişleri çok etkiliyor :( yoksa kokusuz olur mu :)
      Konuda çok enteresan geldi doğrusu, bu konuda bilgim yoktu, teşekkürler :)

      Sil
    3. Renklii Mutfak
      Sinemcim ben de öyleyim. Bazen burnumu söküp atasım geliyor :) ama dayanamıyorum :D
      ben teşekkür ederim tatlım ziyaretin için ;)

      Sil
  5. Koku profesörü ha :) Vay be! Benim aklıma hep parfüm filmi geliyor! Koku duyum inanılmaz hassas, her şeyi koklayamıyorum ben.
    Peki yapabilir misin evde parfüm?
    Çok da sevindim sonunda karşılaşacak olmana ;)
    Evet detayları yaz lütfen!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dağınık anne,
      tabi ki yapabilirsin evde parfüm. hatta vedat beyin sitesinden koku notalarını alıp karışımlar deneyebilirsin:)
      sağol canım yazacağım inş sevgiler :)

      Sil
    2. Kırmızılım var mı sizin evde hazır yapılmış böyle meyveli hafif bir parfüm ;)))

      Sil
    3. dağınığım meyvecisin sen demek ki :) neşeli neşeli dolaşıyorsun ortalarda sportif giyinen biri misin?
      dkny be delicious, issey miyake bunlar meyvecilerin haz aldığı kokular :)

      Sil
  6. Vedat Beyden haberim yoktu ama o kitapları ilk fırsatta inceleyeceğim şahane görünüyorlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilekcim sosyal medyadan da takip edebilirsin. Acaip şeyler paylaşıyor. Mesela İngiliz Kraliçesine özel olarak ilk yapılan parfümün faturası vs.. sevgiler ;)

      Sil
  7. vincent konağı-hale nur durmuş (sessiz gemi/kavanozdaki beyin)
    aynadaki göz (kezban şahin taysun)
    geriye kalan (makbule abalı)
    göçebe şehrin efendisi (hamiyet akan)
    gülkurusu öyküler (gonca keskin)
    albümdekiler (gülsen varol)
    erdi karadeniz (üç kitabı çıktı)

    bak bu arkadaşlar blogçu, hepsi de aktif, erdi dışındakilerin kitapları blogumda var "kitap başlığında), bloglarını bulamazsan eğer, o yazıların yorumlarında var onların yorumları. ama bulamazsan söyle sölerim blog adreslerini de.

    bütün bu arkadaşlarımız, ben dahil, hepimiz burda yazarken başladık yazmaya işte, kitaplar sonra geldi :) sen benimkilerden "yani" yi sipariş etmişsin işte. yayınevi kapağını yanlış yapmış galibe ondan gecikme olabilir, düzeltceklermiş kapağı. "yani" dört kitabım arasında eğlenceli olanı :) diğerleri daha ciddi :) 1 ve 3, çeşitli konularda yazılar, 2. kitap ise şiir ve öykü, o biraz edebi yanii :) bak, thedeeptone.com adlı bir site açtım. orda "galeri" bölümünde arkadaşların seslendirdiği şiirlerim var :) ilk fotoya tıklarsan. siteye ekleme yapcam daha :) ayrıca, feysime de gelsene, blogda sağda var adresler, bak bir de bir arkadaş öykü okumuştu, o da var, blogumda sağda, bir de instalar var iki tane :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone
      canım sağolasın . valla ne güzel epey varmış. O arkadaşaları da bulayım.
      şiirler seslendirilmiş mi. hemen bakıyorum.

      Sil
  8. dur ben bir yazı yazayım bu konuda, blogçular kitabı olan, sana kolaylık olsun :) ilk fırsatta yazarım, önümüzdeki günlerde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone
      gerçekten çok sevinirim böyle bir post paylaşırsan ;)

      Sil
  9. Evet gözlerimi kapatıp toprak kokusunu hissederek dinledim müziği çok dinlendirici. Aslında ne güzel olurdu hayalimdeki kokuyu kendim yapabilseydim. Ama o bambaşka bir yetenek sanırım. Çok güzel bir paylaşım olmuş o kadar heyecanlı anlatmışsınız ki heyecanınıza ortak oldum :). Herşey gönlünüzce olsun Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  10. zehra toprak kokusu cok iyiymis ;) hayalindeki kokuyu yapabiliriz belki bir gun;) heyecanima ortak oldugun icin cok sansli hissettim kendimi
    cook tesekkurler senin de hersey gonlunce olsun hissetigin o kokulu topraklarin bereketleri dolsun yasamina;) sevgiler♥

    YanıtlaSil
  11. Çok teşekkür ederim :). İnşallah o bereketli topraklar hepimizin yaşamına dolar. Şiir gibi bir temenni ne diyeyim bilemedim :). Hem neden olmasın inşallah yaparız. Aynı şehrin iki hemşerisi olarak. Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  12. Senin adına sevindim demirlady:) O günü de bize kareler anlatırsınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nilgüncüm inşallah zevkle anlatırım tabii:)

      Sil
  13. Koku ben de çok severim... Kitap kokusunu parfüm yapsınlar! :)

    Kitabı sipariş vermişsiniz, heeey! :) Yorumları kesinlikle istiyorum okuyunca! Belki blogda bir yazı olarak? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kafadergi,
      Mertcim heey heey :) tabiki yorumlar mutlaka blogumda yer alacak ;)

      Sil
    2. Mert daha gelmedi ya :( ben birsürü kitao sipariş ettim kitapyurdundan. seninki ve diğer kitaplarımı bulmuşlar ama deepin kitabını bekliyorlar, o da dağıtımda kapak sorunu olmuş deep söyledi. ondan tedarik süreci uzadı, geçen cuma sipariş ettim. inşallah haftaya hepsi elime geçer ;)

      Sil
  14. alla alla kokucuyu da duymadım müziği de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone
      canım herşeyin bir ilki vardır :D biraz ilgi alanıyla ilgi şeyler bunlar tabii ki. binlerce kitap binlerce müzik var. umarım bu paylaşımım hoşuna gitmiştir. sevgiler.

      Sil
  15. Valla bu yazıyı okuduktan sonra ilgimi çekti bu kitabı okumalıyım bende :)

    YanıtlaSil
  16. Merakla bekliyorum ben de. Çok ilginç sayende öğrendim Demir Hanımcım. Çok yaşayın inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstanbul Hanfendisi,
      hanfendicim:) sen de çok yaşa çok tatlısın çünkü:)
      bu arda adım Derya oğluşumun adı Demir olduğu için Demirkadın dedim kendime :D Sevgiler canım

      Sil
  17. Çok sevindim senin için :)) Koku konusunda ben de çok hassasım. Fazla şey bildiğimi söyleyemem bu konuda ancak oldukça ilgi çekici olabileceğini hatırlamış oldum :))

    YanıtlaSil
  18. Çok ilginçmiş, ilk defa sizden öğrendim koku profesörlüğünü ve bu seminerleri. Belki bir ara okuduğunuz kitaplardan ufacık paylaşımlar yaparsınız :) Vedat Beyi takibe alacağım şimdi.. Sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Banucum hoşgeldin canım. emalin için tekrar teşekkürler.
      Koku uzmanı aslında ama ben profesör ilan ettim kendisini :) Gerçi kendileri üniversitede ders de veriyor Bilgi Üniv. de sanırsam.
      Tabi paylaşım yapacağım

      Sil
  19. Cam ve vanilyayı seviyorum. Bu ismi ilk defa duydum ben ayşe tolgayı takip ediyorum ki sen de kokulara meraklı son duymuşsundur o da kişiye özel koku üretiyor. Çam ve vanilya nasıl bir arada olur bilemedim. Tam çam değil de aslında ormana girdiğin de hissettiğin o koku. Öyle bir tarif ettim ki sanki koku yapan sensin. Belli mi olur belki bir gün yaparsın;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. anne güncesi kişiye özel koku ürettiğini bilmiyordum. aromaterapi için kokular ürettiğini okumuştum bir daha bakacağım. Hımm çam ve vanilya ilginçmiş. belki yaparım :)

      Sil
  20. baksanaa, "bloglardan seçmeler 3" yazımın yorumlarında sana uzun uzun açıkladım ki işteee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. senin oraya geliyorum ;)

      Sil
    2. deeptone senin tarafta yazdım aldın mı ?

      Sil
    3. eveeet, tişkür ederim ki, pot kırmadın kiii :)

      Sil
  21. Bak sayende neler öğrendim ... iyi ki varsın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. didemcim canım sen de iyi ki varsın. teşekkürler sevgiler

      Sil
  22. Yormuyorum sayesinde kokulara iyice aşina olacağım anlaşılan.:) 9 Nisan'a az kalmış, heyecan artmıştır iyice :))

    YanıtlaSil