16 Şubat 2016 Salı

Küçük Şeyler... Üstün Dökmen



Üstün Dökmeni çok beğeniyorum. Küçük Şeyler kitabında bizim küçük ya da "önemsiz" gördüğümüz şeylerin aslında nasıl önemli olduğuna ışık tutuyor Üstün Dökmen. Davranışlarımızdaki basit ama sorunlara yol açan ya da yine minicik bir adımla nasıl herşeyin yoluna girebileceğini anlıyoruz. Çocuk eğitiminden, kişinin kendi psikolojik gelişimine, saygı, özsaygı ve ben merkezcilik sorunlarına değinmiş ve mükemmel bilgiler var. Akıcı;  her zamanki gibi.

"Kalıp Düşünceler" in hayatımızı nasıl etkilediğini çok güzel anlatıyor. Şimdi okuduğum bu harika kitabın içinden satır araları gelsin.



üstün dökmen



Evet burada anlatılmak istenen; Kalıplaşmış düşüncelerimizin bizi nasıl çıkmaza soktuğu ve mutsuz ettiği. Herşey 100% olursa mutlu olacağız diye düşünüyoruz. Ya hep ya hiç mantığı. Ama hayatın böyle bir senaryosu yok. İşte bunu ne güzel anlatmış kitap.

Bu kitabı okurken karşımda sanki Tibetli bilge bir keşiş var ve biz dağlarda yürüyoruz  o da bana hayat dersi veriyor gibi hissettim. İyi geldi , hem de nasıl iyi geldi. Bu tarz kitaplara ağırlık vermem lazım.

Devam edeyim notlarıma. Bu şekilde görseller hazırlayarak ,
bu sözlerin zihnimde kalıcı olmasını umut ediyorum. Çünkü genelde okuduklarımı unutuyorum :(

-------------------------------------------------------------------------------

üstün dökmen

Evrende herşeyin bir sayısal düzeni var. Örneğin Midye kabuklarının helezonu fibonacci dizisine uygunmuş. Midye kabuğu küçük birşey ama matematiği büyük bir şey.


-------------------------------------------------------------------------------

üstün dökmen

"Ben-merkezcilik" bölümünde geçiyor bu sözü. Biz kendimize göre herşeyi değerlendiriyoruz. Karşı taraf ne hisseder ne düşünür önemsemiyoruz.

------------------------------------------------------------------------------
sözler

Kadın erkek arasında biyolojik farklılıklar, birbirini tamamlayan farklılıklardır. Ancak sosyal farklılık daha sonradan "farklılık" var dendiği için oluşturulmuş "yapay farklılıklar"dır 

4 yorum:

  1. Bu kitabı 2006 yılında alıp okumuştum ve katkısı insana çok diyebilirim...gerçekten küçük şeyler dediklerimiz aslında çok büyük şeyler...bu kitabı blogunda görünce tekrar okumak istedim açıkçası:) kalemine yorumuna sağlık...Bloğunu takibe aldım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ümmü Şahin
      Kesinlikle ben de cok faydalandim. cok tesekkur ederim

      Sil
  2. Lise yıllarında severek okuduğum bir kitaptı , hatırlamak güzel oldu. Severek takipteyim sizi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jurnal
      cok tesekkur ederim canim ben de takipteyim ♥

      Sil