19 Şubat 2016 Cuma

Gucci Eau de Parfum II Yorumum

Gucci parfüm


Kokuları seviyorum. Ancak her zaman değil. Belli dönemlerde koku duymak istemiyorum. Zannedersem hormonlarla ilgili bir durum. Bu aralar çok seviyorum kokuları yine.
Uzun zamandır elimde olan ancak bi sevip kullandığım sonra tahammül edemeyip beklemeye aldığım Gucci Eau de Parfum II yi yaklaşık 1 aydır düzenli olarak kullanıyorum hem de hayranlıkla.


Kısa kısa yazayım. Belki ileride tarihe karışır üretilmez vs. Bilgiler elimde olsun:)

Şişe Tasarımı : Taş olsa bu kadar ağır olmazdı. Adamlar dünyanın cam rezervini tüketmişler resmen. Şişenin kapağı özellikle o kadar ağır ve büyük ki, sanki parfüm değil sadece kapak almışız gibi. Azıcık bir bölümde pembiş kokumuz duruyor.

Koku içeriği:  İçerikler FRAGRANTICA sitesinde BURADA 
Benim tam anlamıyla algıladığım genel olarak çiçekler ve meyveler bi arada.

Silaj: Güzel. Yani en azından işyerimde farkedildi. Arkadaşım aa bu koku da çok güzelmiş dedi.

Kalıcılık : Sabah 08:10 da sıktıktan sonra (5-6 fıs sıkıyorum.) Öğleden sonra 2 ye kadar koku var . Sonrasında duyulmuyor. Tazelemek greekebilir. Ama öyle yanımızda taşıyabileceğimiz şişesi yok .. Omzumuz çöker valla çantanın içinde olursa .

Hissettiklerim: İlk defa Gucci Eau de Parfum II yle tanıştığımda, bana sanki meyveli cikletleri hatırlattı. Hatta dedim tam genç kızlara göre. Gencecik kızlar şu Hypnotic Poisondan uzak dursalar da buna takılsalar diye düşünmüştüm.

Daha sık kullandıkça kokuyu analiz edebiliyorum. İyice tanış oldum artık. Bu parfüme uygun kelimeler:
Neşeli, temiz, ferah, lüks.

Zannedersem alt notalardan gelen odunsu kokuların ve birkaç çiçeğin ahengi bu kokuyu sıradanlıktan kurtararak,  yani basit fresh bir koku olmaktan kurtararak, oturaklı bir hale getirmiş.

Yormayan bir koku. Günlük kullanıma uygun. Spor kıyafete de şık kıyafete de gider. Ancak ağır bir havası yok. Yani ciddi duruş gerekiyorsa farklı business kokulara yönelinebilir. (ne demek istedim : )

Biraz böyle ormanlarda dolaşıyoruz da ahududular çiçekler felan topluyoruz gibi hisler var. Bir yandan da yağmur yağıyor sanki o vesileyle de ağaçların kokusu geliyor.

İçerik çok dengeli.



12 yorum:

  1. ay kokusunu bile hissettim yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone
      :) gercekten mi:) peki begendin mi:) teşekkürler

      Sil
  2. Çok merak ettim şimdi çok güzel anlatmışsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dreamella
      :) bizim burada tekin acarda bir uzmam var. bir de onun koku anlatislarini duysan. resmen seni ayri bir dunyaya goturuyor . adam anlattikca koku guzellesiyor. :) birden o geldi aklima. sagol cnm.

      Sil
  3. Her parfüm, herkesin tenine uymuyor, fakat bunu anlayamıyor ne yazık ki. Çok güzel tanımlamışsınız parfümü.
    Ben de içerisinde yasemin ve sandal ağacı olmayan parfümleri kendime yakıştıramıyorum nedense. İlla o güzellikler olacak :)
    Takibe aldım sizi, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sihirli mavi, kesinlikle tenden tene değişimler gösteriyor. evet yasemin sandal ağacı kalp notada olmalılar ;) ben de alıyorum takibe çok teşekkür ediyorum

      Sil
  4. Parfümleri seviyorum koku allerjisi oldugu halde .Deneyip, biraz bekledikten sonra karar veriyorum.Hapsirmazsa Tamam :)
    Güzel bir tanitim olmus...Elinize saglik.Geldim ve üye de oldum:) Görüsürüz artik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sule m
      o alerji bende de var birazcık :( çok teşekkür ederim.
      görüşmek dileğiyle sevgiler.

      Sil
  5. Merak ettim bak şimdi. Hakkaten bazen de tarihe karışıyorlar. Mesela benim Agent provocateur emotionelle güya üretimden kalkmış nasıl üzüldüm nasıl anlatamam. Her kokuyu sevmem ben.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilgüncüm evet bazen kaldırıveriyorlar ortada bırakıyorlar sevenleri. ben de bu stratejiyi hiç anlamıyorum. agent prov. da iyi seçim. bi de onun maitress i var. adam gerçekten de metresine yapmış kokuyu ya *-*

      Sil
  6. Ben bu parfümü yabancı bir vlogger sayesinde duydum ve acayip merak ediyorum çünkü diğer parfümlerinden birçoğunu ben de kullanıyorum, bunu da çok severim gibi bir his var içeriği de bu konuda düşüncemi destekler notalara sahip. Simdiye kadar rastlayamadım Tekin Acardan mi aldın oraya bakacağım varsa.Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gamjis şom agizlilik yapmisim tarihe karisir felan demisim ya uretilmiyor sanirim artik . Ama bir bak istersen tekin acara ya da digerlerine belki vardir. Benimki free shoptandi hediye gelmisti. Trendyol hepsiburada felan da olur onlara da bir bak derim. Ben tesekkur ederim ;)

      Sil