17 Mart 2016 Perşembe

Mistik Çay ve "Magic of the Evening" ile bir dem huzur..


Doğuş Mistik Çay


Sevgili Arkadaşlar, maalesef toplumca artık yüzlerimiz hiç gülmüyor. Son olaylarla da büyük üzüntü yaşadık ve toparlanma sürecimiz daha da uzuyor her olaydan sonra. İşte bu gibi durumlarda sevdiklerimiz haricinde kendi içsel rahatlamamızı  kitaplar, müzik, koku, tat gibi yardımcı ögelerle sağlayabiliriz.

Bu postumda sizlere kokusu ve tadıyla rahatlatıcı Doğuş Mistik çay (mistik chai)  ve en  altta da bir müzik tavsiye edeceğim. Okurken müziği de bir yandan dinleyin ;)


Mistik Chai, uzun zamandır denemek isteyip hep es geçtiğim bir çay. Geçenlerde Migros'ta gezerken çaylara bakıyordum. Değişik birşeyler lazım ağzımızın tadı hepten kaçtı diyordum. Yeni tatlar yeni hevesler olsa.. İşte bu modda dolaşırken tekrar bu çayla karşılaştım ve aldım.

Yarı su yarı süt şeklinde hazırladım çayımı. 2-3 dakika demlendirdim. Çok az da bal kattım hafif tatlı olsun diye. Ortaya öyle bir koku çıktı ki, alttan yavaş yavaş esen tarçın kokusunu bastıran karamelimsi harika bir kokuydu bu. Zencefil ve karanfil de göz kırpıyorlardı edalı edalı.

Birden kendimi çöl rüzgarlarının ortasında,   Fas gibi Mısır gibi mistik oryantal bir ortamda hissettim. Aslında bu çay Uzakdoğu temalıymış ama ben Orta Doğu ve Kuzey Afrikadan öteye gidemedim hissi olarak :)




Bu koku o kadar rahatlatıcıydı ki, içmesem bile olurdu  ;)


Ama içtim tabiki :) Ve sizlere de tavsiye ederim, özellikle farklılıkları seven arkadaşlarım denesinler pişman olmazlar.








Şimdi bu tada eşlik etmesini istediğim müziğe geldi sıra.....

Dünyaca ünlü sanatçımız Ömer Faruk Tekbilek 'in Mystical Garden Albümünden "Magic of the Evening " parçasını dinlemenizi öneriyorum.  Alta videosunu ekliyorum.

Ömer Faruk'un şu çok anlamlı sözünü  de iliştirelim buraya gitmeden

“Hiçbirimiz birbirimizden farklı değiliz. Bütün kültürler birbiriyle benzerdir. Müzik bizim ortak lisanımız, ortak muhabbetimizdir. Müzik ve dans sayesinde de hepimiz kardeşçe biraraya gelebiliriz. Bu hiç zor değil” Ömer Faruk TEKBILEK


Akşamın sihri huzur getirsin hepinize. Sevgiler.



46 yorum:

  1. afiyet olsun canım, bende kesin bakacağım bu çaya zencefili severim tam damak tadıma layıkmış :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mervecim bak bakalım. içerken kulaklarımı çınlat;) inşallah seversin de iyi çınlatırsın :)
      teşekkürler cnm

      Sil
    2. ehehe tamam canım bugün alacağım, çınlatacağım :)

      Sil
  2. Afiyet olsun. :) Ben yeni tat olarak büyük baharatçı'dan bitkisel şeyleri deniyorum. Kurutulmuş meyve kabuklarını sıcak su ile kaynatıp içiyorum akşamları. Gribi falanda çok iyi geliyor, tavsiye ederim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. KısanınGüncesi
      Sağol cnm. Değişik tatları ve faydalı şeyleri seviyorsun o halde. Bak ben de bu kurutulmuş meyvelere takılayım biraz diyorum. Tabi mutlaka iyi geliyorlardır gribe;)

      Sil
  3. Afiyet olsun. Farklı çaylar denemek lazım. Rahatlatıcı şeylere ihtiyacımız var

    YanıtlaSil
  4. Afiyet olsun :) Değişik bir tat sanırım deniycem mutlaka:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süslü Püslü
      Dene bakalım o güpgüzel süslü püslü kupalarında içersin artık harika olur ;) teşekkürler cnm

      Sil
  5. Doğadan Büyülü Bohça Chai olarak daha önce sık sık içiyordum ... sıcak süt oranını biraz yüksek tutarak ... Ben de pek sevmiş ve hatta bir ara dadanmıştım ...
    Omar Faruk Tekbilek bir arkadaşım sayesinde dinlemiş ve sanatına vurulmuştum ... İyi ki hatırlattın .. sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Didemcim,
      Büyülü Bohça yı da denemedim daha sen de onu iyi hatırlattın. Onu da alayım. Sütle içiliyor demek ki o da. Tamam ben de severim eminim.
      Ömer Faruk evet muhteşem bir yetenek. Sevgiler canım.

      Sil
  6. Çayı ben de merak ettim alacağım... :) :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mertçim al bak o kadar rmanlar yazıyorsun yoruluyorsun bir tutam ilham bile verir sana bu içecekler . sevgiler

      Sil
  7. Yüzler hep asık. Amaçlanan bu zaten. Bizi bastırmak, yıldırmak istiyorlar. Hayal bile kurmamıza izin yok bu düzende.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazdan Kalan
      Evet Burcucum yavaş yavaş manen de ölüyoruz. Düşünmek hayal kurmak yok evet :(

      Sil
  8. Ömer Faruk Tekbilek 'in müziklerini çok severim, çok güzel fon müzikleri var. Çayı'da çok merak ettim bende alacağım.
    Teşekkür ederim Derya abla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gökhan,
      Evet ya harika müzikler.Çayı iç bakalım sevecek misin. Bir de içersen hangi müzikle içeceksin onu da bi söyleyiver ;)
      Sevgiler ..

      Sil
    2. Derya abla, çayı pazar günü aldım içtim. Çayda bir koku var, çörek otu gibi bir koku sanırım gerçi içindekiler bölümünde yazar ama hiç bakmadım. Ama güzeldi
      Tekrar teşekkür ederim tavsiye için.

      Sil
    3. Gökhancım çörekotu yok benim bildiğim :) ama birsürü baharat olunca çağrışım yapmıştır ;) Sütlü içseydin. Rica ederim , müzik te dinledin mi yanında ^^

      Sil
  9. Hep görüyordum marketlerde ama hiç denememiştim. Merak ettim sayenizde Demir Hanım. Sütlü Çay enteresan. Bakayım bakalım beğenecek miyim ben ? (Yazar bu esnada kuş burnusunu yudumluyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstanbul Hanımfendiciğim inşallah beğenirsin;) kuşburnusun afiyetler olsun tatlım :D

      Sil
  10. Mistik çayı ben kışa yakıştırıyorum. Nepal rahiplerinin içine süt, tereyağı koyarak sabah Everest dağına bakarak içtikleri çay. Onlar beden ısısını arttırsın diyerek; büyük ihtimalle karabiber ve zencefili biraz daha fazla koyuyor.
    Yayın giremedim. Elim varmadı, İnşallah hafta sonu şarap tadımını girerim. Sevgilerimle. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Safiyecim Nepal rahipleri öyle mi içiyormuşlar.Ne güzel bilgi bu. Ben de Yamanlar Dağına bakarak içeyim :) Senin bu konulardaki bilgine hayranım.
      Tamam canım postlarını ilgiyle takip ediyorum. Sevgiler- derya

      Sil
  11. Ingiliz leydisi gibi sütlü. Sunum da pek güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilgüncüm çok teşekkür ederim canım :) ya biz de evimizin leydisiyiz işte :)

      Sil
    2. Tabiki de. Neyimiz eksik:)

      Sil
  12. Deryada çay var, yanında da enfes bir müzik ne duruyorsun burda zaten bloğun da bir şeyde yapamıyorsun kalk git dediler geldim aman Yarabbim nede iyi yapmışım. Teşekkür ederim, hemde çok teşekkür ederim. Bu moral bozukluğumun üstüne ilaç gibi geldi valla Ömer Faruk Tekbilek'in müziği. Tarçın kokusunu burnumda hissettim anlatımınız sayesinde. Daha önce içmedim hiç ama şimdi çok merak ettim en kısa zamanda bende mutfağımın penceresinden yamanlara bakarak içeceğim :). Müzik ise tek kelime ile bir harika. Sonuna kadar dinleyebilmek için bütün yorumları tek tek okudum :). Offf ne çok konuştum gene :) bu arada bloğumu ziyaretiniz için çok teşekkür ederim :). Oradan cevap veremeyince bende dolaşıyorum bu şekilde teşekkür ediyorum. Güzel yorumunuz için de ayrıca teşekkür ederim :). Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Zehracım kıyamam ya. Bloguna ben de çok üzülüyrum. Plustan yazdım sana . Bu güzel yorum için de ben saba teşekkür ederim. sevgiler

      Sil
  13. bu yorumda foto seçme modası evet ya yenilerde çıktı, nedense artık :) hepimize oluyo :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone,
      düzeldi zannedersem. yormuyorum ya benim blog yorulmalara da gelemiyorum :)

      Sil
  14. Deniz,
    canııım akşam verdiğim çayla bugün dene ablaaam :D

    YanıtlaSil
  15. Mistik çay daha önce dikkatimi çekmemişti. Bu aralar yoğun nescafe tüketimi mevcut bizde. Ama kokusunu öyle güzel anlatmışsınız ki merak içinde kaldım. Sütlü ya da sütsüz inşallah unutmam da alır denerim. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zülalcim,
      Değişiklikler iyi oluyor bazen. Sağol canım sevgiler ;)

      Sil
  16. Derya hanım denemeliyim mistik kokular hoşuma gider.Çok güzel anlatmışsınız,Kokusu burnuma kadaargeldi.Yazılarınızdaki anlatımı çok begeniyorum.Severim sizin gibi içinde hüznü barındırırken yaşamdan kopmadan tutunabilecek,havayı değiştirmek için uğraş veren insanları.Bilmiyorum bu sizin işinizde olsa çok başarılısınız.Ayrıca bir erkek evlat annesi olark ben şu cümleninizinde içinin çok dolu olduğunu hissediyorum.( Keyfimin kahyası oğlum)o evlatlar ilerde inanın ben yaşıyorum çok hayırlı ve bir o kadarda,başarılı breyler oluyorlar.Allahım onlara güzel günlr göstersin sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merihin Atmosferi
      Çok teşekkür ederim bu güzel sözler için. Senin yazılar da bana aynen öyle hissettiriyor. Allahım inşallah Demir de böyle söylettirir bana. Ne mutlu sana hayırlı evladın var. Güzel günleri olsun yavrularımızın sevgiler.

      Sil
  17. Ömer Faruk Tekbilek mesela ( oğlumun sayesinde tanıdığım )sufi müziğinin temel taşı olduğu evrensel değerleri pekiştirmiş örnek sanatçı yaşam felsefesi ise tam bana yakın,hatırrlattınız sağolun.Onu dinlemek bu aralar bence hepimize iyi gelecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merih,
      Haklısın hepimize iyi gelecek Bazen diyorum tek bir cümle, ya da tek bir nota ya da tek bir bakış ... yetebiliyor karanlığa ışık olabiliyor. Sağol canım

      Sil
  18. Latte gibi görüntüsü var ilginç denicem :) bloguma beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mervecim dene bakalım. Geldim bile bloguna ;)

      Sil
  19. Üslubunuzu çok beğendim. Mistik çayı denemeliyim, ben de severim değişik tatları.
    Tekbilek'e ise beraber bayılıyoruz. Kısa bir yoga geçmişim var, O'nun müziğiyle çalışıyorduk. Düşündükçe bile yüreğimi huzur kaplıyor. İnsanı varolan sıkıntılardan çekip bulutların üzerine çıkartıyor. Rastlamak ne iyi geldi. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. de kubad
      ne tatlı bir yorum.
      evet o muzikler yoga ve meditasyon icin birebir. gelmen de bana iyi geldi. cok tesekkurler♥

      Sil
    2. bulamadım yahu şu çayı :(
      5M migrosta bile yok ayol, internetten isteyeyim bari.

      Sil
    3. Düzeltme: Buldum. Bayıldım. Size göndermeler bile yaptım. :p

      Sil
    4. de kubad,
      oley:) çok sevindim bulmana ve de sevmene canım ;)

      Sil
  20. Ay valla okurken canım çekti Deryacım, enfes bir tattır bu. (Evde var mıydı yahu, akşama bi bakayım)
    :))

    YanıtlaSil
  21. Farklı tatlarsa hemen geliyorum. Tayvan'a gitse böcük yiyecek kızdan selamlar ♥

    YanıtlaSil