21 Eylül 2017 Perşembe

D&P PARFÜM T4 Yorum (Tresor)

açık parfüm



Merhaba arkadaşlar. Ben kokulardan bahsedecektim blogumda ama bir türlü istediğim düzenlemeleri yapamadım. Neyse akışına bırakıyorum postların konusunu. :)


Açık Parfüm kullanır mısınız? Piyasada DP, Bargello, Sansiro, Ixora, David Walker, Life, Loris vs gibi markalaşmış parfümcüler var.  Hepsi de yurtdışı ünlü parfümlerin taklidini yapmaktadırlar.

İnanır mısınız hiç sevmem açık parfüm. Orjinallerine benzetilmeye çalışılan bu parfümler hep sınıfta kalmışlardır benim gözümde.

İlk açılışta aha dersiniz işte o parfümün aynısı , sonra teninizde durdukça alt notalar yağlı yağlı kirli kirli gelmeye başlar. Notalar arası geçişler yoktur. Bayık bir kokuya döner, koku parfüm kokusu değildir  vücut kimyasıyla bir araya gelince ortaya çıkardığı bozuşmuş bir ten kokusudur) Kıyafete sıkıldığında bu sıkıntı oluşmaz ama boğuk bir hava oluşturur zamanla.


Yıllar önce DP den birkaç defa koku almıştım, hepsi çöp kutusuna gitmişti.
DP çok yağlı gelmişti.

Geçenlerde yine bir cesaret DP den bir koku alayım dedim.
T4 numaralı koku Lancome Tresorun taklidi. Orjinalini bilmiyorum. Onu test etmeyi ayrıca isterim.


Silajı çok yüksek. Yani 2 fısla heryerden koku duyuluyor.
Longevity:Bende 4 saat kaldı koku.



Kokuyu şu şekilde anlatabilirim:
Bir ormanın girişindesiniz, keskin bir odunsuluk, sert bir şey var ama elit. Güneş görmeyen karanlık bir orman mı acaba derken, bergamotların arasından kayısı ağaçları göz kırpıyor. Kayısıların yanında kendini naza çeken güller var , belli belirsiz ..

Koku diyor ki ben romantiğim aslında ama duvarlarımı aşarsan:) Sonra ormanın içinde yürümeye devam ediyoruz. Düz çizgi gidiyor bir müddet. Ormanın kalbine ulaştığımızda vanilya tüm yumuşaklığıyla ve ona çekinik bir şekilde refakat eden sandal ağacı ve kayısı ağaçları ile bizi karşılıyor . Kalbe gelindiğinde koku içine çekiliyor ve artık dışarıdan birileri onu duyamaz hale geliyor. Siz duyabiliyorsunuz ya da kol mesafesine gelen biri.


Dışarıdan gelen yorumlar arasında en dikkat çekicisi "pahalı bir kokuya benzetilmesi" idi.

Farkediliyor kesinlikle.

Ama kokuda sürprizler bekliyordum geçişlerde o hissi verdi fakat geçişlerde onu yakalayamadım. Orjinaline sürprizlerin olduğunu düşünüyorum ve çok merak ediyorum. Belki de tam benzemiştir de sanmıyorum.

Son noktada koku kesinlikle pisleşmiyor, ağırlaşmıyor, yağlı bir his yok.


Galiba açık parfümcülerimizde düzelmeler olmuş. Olsun tabii hatta kendileri de yeni formüller bulsunlar. Orjinaller çok pahalı millet güzel kokmasın mı yahu


Bu arada Oriflame Volare Edp'ye de çok benziyor kokusu. Zaten o da Tresora benzetiliyor.


İşte böyle dostlar. Açık pafüm markalarından neler kullanıyorsunuz? Ya da orjinal?
Adı veya kodu nedir. Yazar mısınız?


İmza kokunuz var mı?

Sevgiler selamlar




18 yorum:

  1. Bende bir zamanlar DP den channel chanceyi kullanmıştım , fena değildi ...ben x parfümü çok merak ediyorum bu sıralar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Soslu Badem,
      Orjinal Tester 2 defa aldım ama sanki onlarda da hile hurda var gibi. X Parfümü bilmiyorum canım. Bakmak lazım.

      Sil
  2. Kokuyu ne kadar güzel anlatmışsın öyle, orman, kayısı ağaçları, bergamot...bayıldım.
    Canım ben parfüm çok severim ama epeydir kullanmıyorum, açık hiç kullanmadım, kediler parfüm kokusundan nefret ediyorlar o yüzden:))))Keyifle ve ilgiyle okudum, teşekkürler. Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müjdecim çok sevindim anlatımımı beğenmene.. Gerçekten mi sevmiyorlar ayy çok şaşırdım kedicikler tabii burunlar hassas algıları farklı :)
      Çok teşekkürler canım öpüyorum sevgiler <3

      Sil
  3. Doğrusu senelerce Bellisima dışında birşey kullanmadım. Şimdi de bittikçe Can'a söylüyorum birşeyler alıp geliyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handancım
      Bellisima yılların parfümü eskiden buralarda bir tek o vardı. Onun kokusunu duyduğumda hep güzel anılarım, annem annemin arkadaşları, buluşmaları, sohbetleri gelir. ;)

      Sil
  4. Bir aralar Tresor manyağıydım. Gelene gidene amman canım benim diye yağlayıp ballardım :)) Çok uzun süredir kullanmıyordum, bak özlediğimi fark ettim ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şebocum gerçekten hoş bir koku. Şimdi ne kullanıyorsun acep ?

      Sil
    2. Şimdilerde birşey kullanamıyorum be hayatım, cildim de garip reaksiyonlar oluşuyor. Alerjik olmuşum dokotrumun dediğine göre ama geçebilir de dedi. Şimdilik beklemedeyim. Yaşasın roll-onlar diyorum :))

      Sil
    3. Şebocum alerji maalesef beni de koparıyor kokulardan :/ sağlık olsun ;)

      Sil
  5. Yaa negüzel anlatmışsın sen öyle inan kokuyu burnumda hissettim desem yalan olmaz.

    Benim özel bir kokum yok,zaman zaman değiştiriyorum,en çok da kızçelerimden otlanıyorum.
    Ama deneyeceğim yazdığın koku burnumda tüttü,denemek isterim.

    Sevgiler güzellik seni özlemiştik iyi ki geldin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merihcim cnım çok teşekkürler ben de özledim sizleri. Denersen sen nasıl hissettiğini bana söylersin çok öpüyorum

      Sil
  6. 19 yıldır "burberry weekend" kullanıyorum. Kendimle o kadar özdeşleştirmişim ki şans eseri birilerinde duyarsam canım sıkılıyor. :D Açık parfüm denemeyi düşünmedim hiç, zenginliğimden değil, nadir zevklerim var bunu da kısıtlamayayım kendime diye. Az sıkıyorum, tester satanlardan alıyorum. Kapağı olmuyor ama koku ben :DDD
    Özlemiştim seni, hoşgeldin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. de kubad,
      ah evet canım şu weekend yok mu weekend, herkes kullanıyor insan sinir oluyor değil mi. Bir de bu açık parfümcüler galiba en iyi weekend ve poison ı taklit ediyorlar millet onlara hücum ediyor. Testerlardan ben de aldım ama içimde kuşku oluştu. Ben de orjinal seviyorum canım, zaten taklit kısmında mutlaka falsolar oluyor yani eksik notalar vs.. Ben de özledim kızz seniii hoşbulduumm 💞

      Sil
  7. ay bak bunun fabrikası ankara eryamandaymış :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deepcim genelde bu açık parfümcüler ankarada oluyor nedense. Batı Sezer vardı Ankara'da hala var. Herhalde en geniş yelpaze onlarınkindedir. Ama İzmirde yoklar İstanbula açtılar. Beykoz Kornerdeymiş yeri. Uğrarsan oraya bir bakarsın belki. Ankaraya da gidiyordun sen değil mi? Orada da bakabilirsin. Bunların esansları kaliteli oluyor. Sen hangi parfümleri kullanıyorsun?

      Sil
  8. Yanıtlar
    1. Deep ayy iyice sherlock oldum sayende. Bulamadim ama😂 yazsana şuraya yahu yoruyon ablanii aaa 😂

      Sil