25 Eylül 2017 Pazartesi

Alaçatı'da Aşk - Etkileyici Bir Roman 📕❤

Mehmet Coral

İzmir'li bir yazar; Mehmet Coral. İlk defa bu kitabıyla tanışmış oldum yazarımızla. İzmirli yazarlar diye aratırken bulduğum, bunca zamandır niye hiç okumamışım değerli yazarımızı diye hayıflandığım usta kalem..

Yaza uygun gider diye romanlarından "Alaçatı'da Aşk" ı seçmiştim. Ancak sakın yanlış anlamayın öyle yaz dizisi, yaz kitabı değil bu kitap.


Bu kitabı okurken Kuşadası'ndaydım. Her okuduğumda anneme özetini anlattım. Uzun zaman sonra ilk defa anneme roman özetledim diyebilirim. Yoğun bir ilgiyle dinledi beni. Hatta kendi geldi sordu ertesi günlerde ne olmuş diye, bazı bölümlerinde ağladık beraber,  o denli merak uyandıran sürükleyici bir roman ..Üzerinde sohbetler ettik. Yan komşu bile merak edip katıldı sohbetlerimize..

Şimdi bir spoiler sorunu olmasa oturup anlatırdım size de , kitap öyle ki gerçekten anlatasınız geliyor.


Kitabın kahramanı Derin Mantra zengin bir işadamı evlenir ancak karısı tüm malvarlığını alır elinden. 💔 Derin herşeyi bırakır ve Alaçatıya gider sörf okulu açar..Aşka kapılarını kapatan Derin,  Bir süre sonra İmbat Egeli isminde bir kıza aşık olur.💑 

Derinin geçmişi burada Alaçatı'da gizlidir. Tam bu noktada tarihi bir yolculuğa çıkarıyor yazar bizi . Geçmişin gizlerine;  Mübadele yıllarına, aşklara doğru götürürken , hem tarih hem kültür şöleni yaşıyoruz.

Bu yolculukta Derin'e eşlik ederken Çeşmeyi Alaçatıyı hatta İstanbul ve İzmiri de geziyoruz kitapta..Müthiş bir yolculuk bu arkadaşlar,  buram buram kültür ve bilgi kokan  bir yolculuk.

Derin geçmişin izlerini avlarken, sırılsıklam aşıkken ,  aynı zamanda illet bir hastalıkla da boğuşur.

Sona doğru gelirken kitapta , her şeyi anladıktan sonra sonunu da tahmin ettikten sonraaa!!!! ki ne kadar yanıldığımızı anlıyoruz. 😣

Şaşırtıcı, hem de şok edici bir son ile yazar sanki bize "sen kendini çok akıllı zannediyorsun değil mi" demeye çalışıyor. Siz de yazara "aman efenim estagfirullah ne haddimize , amaaa sen de çok psişik çıktın sayın hocam" diyorsunuz 😄 sonra da teşekkür ediyorsunuz saygıdeğer yazarımıza böyle muhteşem bir kitap yazdığı için . 💕

Sadece bir kurgu değil , tarih, coğrafya, genel kültür, aşk, gözyaşı, gerilim içeren bu kitabı mutlaka bir gün okuyun.

Kitabın sonunu anneme söyleyemedim . O , sona geldiğimizi sandığımız sonda kaldı:)

Keyifli huzurlu günleriniz olsun , selam ve sevgi ile...💕


25 yorum:

  1. Öyle anlatmışsın ki, çok meraklandırdın beni. :) Mutlaka okuyacağım. Bir tek kahramanların isimlerini sevmedim. :)) Sorma ister ünlü, ister tanınmamış olsun yazarların en sıkıntılı şeyi galiba kahramanlara isim bulmak. Derin Mantra, İmbat Egeli...gerçekçi gelmedi bana isimler...ben Karpuz Apartmanı, Begonvilli Ev'i yazarken hep gerçek hayattan isimler seçiyorum, tanıdıklarım, akrabalar, eski, yeni komşular...onların ad ve soyadları..ama belki de birileri "dava açmasın" diye böyle tuhaf isimler seçmiştir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müjdecim ilk bana da kahramanların isimleri tuhaf geldi. Derin Mantra nın adının neden öyle olduğunu kitap içinde veriyor yazar ve yine birşey daha öğreniyoruz. Ama bunu postta bahsetmedim:) Gerçekten de zordur yazar için kahramana isim vermek haklısın.
      Çok teşekkürler canım <3

      Sil
  2. A, unuttum yahu, çok teşekkürler, ilgiyle okudum.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. Kitabı çok merak ettim şimdi... Yığınla okunmayı bekleyen kitaplarım varken üstelik ;(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kahve Telvesi,
      Canım bugün olmazsa bir gün olur üzülme:) sevgiler canım ;)

      Sil
  4. Begonviller, katırtırnakları ve cumbalı evlerin bile önlerinde eğildiği bir hikayeydi onlarınki. Okurken Ege'nin sokakları ve evleri canlandı gözümde. Yasemin kokuları, hanımelleri el verdi kitaba. En güzeli de ters köşe yaptığı finaliydi sanırım.

    Paylaşım için teşekkürler. Güzel bir gün dileklerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mukkades'çe Konuşan Satırlar,
      Ahh ne kadar mutlu oldum bu yorumunuza. Ne güzel yorumladınız. Evet o ters köşe finali güzeldi ama beni gerdi diyebilirim sıradışıydı :).
      Ben de yorumunuz için çok teşekkür ederim sevgiler

      Sil
  5. Ay ne güzel aşk hikayesi, listemde o zaman bu kitap ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yağmur Tozu,
      Tamam canım al bakalım listene , okursan kulağımı çınlatırsın :) sevgiler

      Sil
  6. Bu kitap beni epey sardı anlatımınızla... biraz daha anlatın diye ısrar bile edecektim nerdeyse :)) Yazar ve kitabıyla tanıştırdığınız için teşekkürler.. :) Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Momentos,
      Çok teşekkür ederim. Ben de anlatmamak için zor tuttum kendimi :)
      Sevgiler

      Sil
    2. Bulup aldım ve okudum kitabı :) İyiydi, hiç böyle düşünmemiştim son kısmını. Bu arada cümleleri arasında o kadar çok marka geçiyordu ki, bu kısmını sevmedim. Teşekkürler tekrar.

      Sil
    3. Momentos,
      Vuuu maşallah ne kadar hızlısın :) Güzel bir eleştiri , ben de bir kelimeye takmıştım kitapta çok kullanmıştı yazar sırf başlarda o kelime yüzünden fırlatıp atacaktım sonra dedim obsesifliğe luzum yok :D Markalara bir tek cipin markası kalmış kafamda :)
      Çok teşekkürler sevgiler

      Sil
  7. Ben de çok merak ediyorum, en kısa zamanda okuyacağım 😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teraryum Perisi,
      Vereyim de oku şekercim :)

      Sil
  8. Ne güzel anlatmışsınız, elimde olsa hemen okumak isterdim. :D

    YanıtlaSil
  9. çok fena merak ettim kitabı , not aldım , zaman veremem ama okumak istiyorum :D teşekkür ederim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap Eylemi ,
      Ben teşekkür ederim canım 💞

      Sil
  10. Böyle bir merak uyandırmak zorunda mıydın sanki :))
    Ben bunu pinliyim en iyisi ♥

    YanıtlaSil
  11. Okuyup anlattıkça, paylastikça daha çok yer etmiştir kitap. İzmirle ilgili okuduğum kitaplarda mübadeleden bahsedilmiştir hep... Bir de kitaplarda tanıdık yerlerden bahsedilmesi hoşuma gider. Ayak izi takibi :) İstanbul kısmını bu yüzden merak ettim... kitabın kapağı ve ismı de çok hoşuma gitti, paylaşım için teşekkürler canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zülalcim evet canım bak çok doğru söyledin. Aslında okuduğumuz kitapların özetini yazarken nasıl kalıyorsa anlatırken de öyle oluyor hatta daha bir etkileşimli oluyor sanki. Ben teşekkür ederim canım sevgier ❤

      Sil
  12. alaçatıda okumuştun dı maaa :)

    YanıtlaSil